Virtsussa alettiin muutama vuosi sitten viettää Virtsu-päivää, kerran vuodessa. Tapahtuma syntyi tarpeesta järjestää jokin säännöllinen kohtaamispaikka kaikille Virtsun nykyisille ja entisille lapsille ja aikuisille. Lapsille ja perheille joiden päivittäiset tiet ovat erkaantuneet koulun alettua, olisi tilaisuus tavata taas toisiaan. Samalla eri ikäisille tarjoutuu hyvä tilaisuus esiintyä ja olla yleisönä – Virtsu-päivässä on hyvä ilmapiiri vaikka vasta perustetun bändin ensimmäiselle keikalle, runonlausunnalle, taikatempuille.

Tänä vuonna päätimme ottaa Suomi100- ”Koko Suomi tanssii”- haasteen vastaan.

Yksi Virtsussa usein lauletuista lauluista on ”Meidän koti on maailma”, ja tämä tuntui monesta sopivan hyvin itsenäisyyden juhlavuoteen. Sitten tarvittiin enää koreografia. Muutamat entiset Virtsun lapset innostuivat sen tekemään.

”Se oli kivaa. Me tehtiin silleen et kokoonnuttiin ja alettiin tehdä tanssia siihen lauluun. Me katottiin niitä Koko Suomi tanssii street-liikkeitä, ja ruvettiin sit tekeen sen musiikin kaa.”

Tavoitteena oli että tanssissa olisi liikkeitä, joita aikuiset ja ihan pienetkin lapset voisivat melko nopeasti oppia. Jotta kaikki pääsisivät helposti mukaan päätimme kuvata erään kerrostalon katolla pienen videon, josta liikkeet voisi opetella – tässä vaiheessa lisää lapsia innostui mukaan…

Missä tanssittaisiin yhdessä Virtsu-päivänä? No keskellä katua päiväkodin edessä tietenkin. Lupa Rakennusvirastolta kadun sulkemiseen, yksi isä askarteli poikiensa kanssa pysäytysliikennemerkit, ja kesäkuisena tiistai-iltapäivänä lähes sata aikuista ja lasta yhdessä tanssi keskellä Rauhankatua. Yksi lapsista kertoo: ”On kivempi tanssia keskellä katua kuin ei! Se on vaan hauskempaa. Siitä tulee sellanen olo, että mikään ei voi pysäyttää meitä!”

Eli suosittelemme lämpimästi yhdessä tanssimista – koko henkilökunta, vanhemmat, lapset!

PS Liikenteen pysäyttäminen oli monelle lapselle niin mielenkiintoista, että siihen ilmoittautui ensi vuodeksi monta vapaaehtoista.

Tekstin kirjaili Veera