Lasten tutkimusryhmiltä kysyttiin, minkälaisia paikkoja Vironniemen päiväkodissa on. Mitkä ovat paikoista kivoimpia?

Entä onko Virtsussa pehmeitä paikkoja, pimeitä sellaisia tai piilopaikkoja?

Timanttinen Salama kertoi seuraavaa:

”Kivoimpia paikkoja Virtsussa ovat piha, sali ja eskarihuone. Pihalla on kiva pelata jalkapalloa, kiipeillä kiipeilytelineessä ja tehdä hiekkakakkuja. Salissa on kiva rakentaa maja, hypätä alas puolapuilta ja tehdä temppuja patjoilla. Eskarihuoneessa on kiva pelata pelejä, piirtää ja piiloutua pöydän tai sohvan alle.

Pieniä paikkoja Virtsussa on sohvan alla, hippiäisissä, ikkunalaudalla ja parvella. Niitä tarvitaan, kun on salaisia asioita. Pehmoisia paikkoja ovat sohva ja tyyny. Pimeitä paikkoja Virtsussa on pöydän alla ja kaapin takana.

Hyvä piilopaikka on maja. Niitä voi rakentaa eri paikkoihin, ja majoissa voi leikkiä mitä vain keksii. Kaverin kanssa voi leikkiä rauhassa hippiäisissä, parvella ja keittiössä. Juuri nyt kivoimpia leikkejä ovat maja, kotileikki, piilosta ja vakoiluleikki. Kaikkein jännittävintä Virtsussa ovat pimeät paikat, ja kun saa uuden kaverin. Joskus odotan kovasti, että Virtsussa saisi kurkkua ja pizzaa ruuaksi. Virtsussa keksii hyviä leikkejä kun miettii ensin vaikka toisen kanssa. Ja leikkiä voi myös piirtämällä.”

Rubiinitiikerit näkivät asian näin:

”Kivoin paikka Virtsussa on sali, hippiäinen, puisto ja nukkari. Salissa on kivointa rakentaa majaa, kiipeillä puolapuissa ja krokotiilileikki. Pieniä paikkoja Virtsussa ovat nukkari, hippiäinen ja parvi. Pehmeitä paikkoja ovat sohva, nukkarin sänky, tyyny ja pehmolelu.

Pimeitä paikkoja Virtsussa on ullakko, kaappi, alakerta ja paja. Hyviä paikkoja isoille leikeille ovat sali, talitintit, pääskyt ja puisto. Korkeita paikkoja Virtsussa on kiipeilyteline, puolapuut ja kaapin päällä. Hyviä piilopaikkoja on pöydän alla, laatikossa ja kaapin takana. On hyvä jos voi itse rakentaa leikin.

Jos saisimme päättää, niin Virtsussa olisi lisää tilaa, leikkimökki, piilopaikkoja, pelikoneita ja voisi pelata sisällä futista. Virtsussa on hyvä leikkiä kavereiden kanssa rauhassa nukkarissa ja hippiäisissä, tai salissa hyppiä ja kiivetä. Juuri nyt kivoimpia leikkejä ovat futis, kotileikki, kahvila ja kauppa. Kaikkein jännittävintä Virtsussa on hypätä korkeimmalta puolapuulta ja futiksessa se, et kumpi voittaa. Joskus odotan kovasti, että Virtsussa saisi pelata tietokonepelejä ja futista. Toiseen huoneeseen voi mennä, jos haluu olla hiljempaa. Virtsussa keksii hyviä leikkejä kun miettii, ajattelee, ehdottaa ja leikkii.”

Lopuksi lapsilta kysyttiin, mitä kannattaa tehdä, jos tulee Virtsuun ensimmäistä kertaa.

”Kannattaa sanoa: moi, mitä kuuluu? Vironniemestä olisi hyvä tietää, että kannattaa syödä paljon ja nukkua hyvin. Kun avaat Vironniemen oven voit nähdä kaverin ja kaverin vanhemman. Voit myös nähdä uuden tyypin.

Jos tulee Vironniemeen ensimmäistä kertaa kannattaa pyytää leikkimään, olla ystävällinen ja kysyä nimet niin et tutustuu. Kun avaat Virtsun oven, niin voit nähdä kun muut leikkii, tai lapset syövät aamupalaa. Aikuisia tarvitaan ruuan tekemiseen, auttamaan korkeissa paikoissa ja antamaan haleja. Jos minä saisin päättää, niin täällä olisi rauhallisempaa, pieni leffateatteri, ja saisi pelata mitä tahansa. Jos meillä olisi sata euroa niin hankkisimme Virtsuun puhelimen, futisareenan ja ison telkkarin.”

Screen Shot 2017-04-04 at 18.11.46.png