Vironniemessä kaikki lapset kuuluvat tutkimusryhmiin, joissa jokaisessa on 5–6 samanikäistä lasta. Tutkimusryhmätoiminnan tavoitteena on tarjota lasten ajattelulle peili, jonka avulla oma ajattelu haastetaan kohdattaessa toisten ajatuksia.

Vironniemen aikuisten bileet järjestetään kerran vuodessa. Ohjelmasta vastaavat henkilökunta ja vanhemmat. Tämän syksyn bileissä aikuiset saivat mahdollisuuden tutustua tutkimusryhmien ihmeelliseen maailmaan, mikä luonnollisesti aloitettiin ryhmän nimen keksimisestä.

Moni meistä oli jo ehtinyt ihastella lasten ryhmien mielikuvituksellisia nimiä.

tutkimusryhma%cc%88t
Tähtivät timantti & Pieni kylpevä orava

Luovuudessa päästiinkin lähes samalle mielikuvituksen tasolle kuin Virtsun lapset. Tiukan keskustelun jälkeen nimiksi valikoituivat ”Huominen kuohu”, ”Ropiseva timantti tuoppi”, ”Aivo Peltonen”, ”Pomppiva sateenkaarinosturi jäillä”, ”Sateenkaari virtahepo tuuttiputkilo”, ”Säkenöivä tyllihameinen keltainen marsukissamaki”, ”Sinisen täin turbovarpaat”, sekä uusien tulokkaiden muodostama ”New bees”.

Tutkimusryhmätoiminta on toki paljon muutakin kuin yhdessä päätetty kekseliäs nimi. Ryhmätoiminnassa lapsille tarjotaan riittävästi aikaa ihmetellä ja pohdiskella asioita yhdessä toisten kanssa.

Yhdessä tekemällä oppii parhaiten, etenkin kun ajatuksia pääsee testaamaan muiden tutkimusryhmäläisten kanssa hyvässä hengessä.

Vironniemen aikuisten bileissä myös aikuisten ryhmille annettiin tutkimustehtävä. Jokaisen ryhmän tuli muodostaa yhteinen käsitys siitä, mikä olisi ryhmän jäsenten tärkein tehtävä Virtsun bileiden aikana. Osa tehtävistä oli lasten ajatusten tavoin varsin innostavia ja osa taas… no, paljastetaan ne seuraavissa aikuisten bileissä!

Yekstin kirjaili Petteri