1) Write an ode to all father-like and father-minded people and gather a choir to perform it. Preferably children good at screaming. Rehearse!

1) Kirjoita oodi kaikille isille ja isänmielisille, ja kokoa kuoro se esittämään. Mieluiten lapsia, jotka ovat hyviä huutamaan. Harjoittele!

Laulu syntyi kävellessäni eräs ilta Virtsusta kotiin. Jostakin syystä mieleeni tuli Mieskuoro Huutajat. Ajattelin, että oli hauskaa tehdä lasten kanssa jotain samantapaista. Sanat ja rytmi alkoivat tulla mieleeni kävellessäni. Kotiin päästyäni kirjasin ne vain ylös. Sanat opeteltiin yksi ikäryhmä kerrallaan. Ensin näytin videona Mieskuoro Huutajien version Ratiritiralla -kappaleesta. Siten lapset saivat aavistuksen siitä, minkälainen ”laulun” tulisi olla. Sitten aloitimme opettelun: ensin sanat, sitten rytmi. Kiinnitimme huomiota myös videossa olleeseen kuoronjohtajaan: hänellä oli kädessään tahtipuikko, jolla hän ohjasi kuoroa. Niinpä mekin sovimme yhdessä tahtipuikolle merkit, esimerkiksi kun puikko oli suoraan pystyssä kuten I-kirjain, silloin oli aika sanoa ISÄ.

-Kimmo

2) Put together some father and father-minded people plus the choir. Place them in a park (If it has been snowing in the park, it is better). Let them sing together to their hearts contempt, it is ok if they want to play a bit afterwards.

2) Kutsu kokoon isiä ja isänmielisiä sekä kuoro. Sijoita heidät kaikki puistoon (puisto, johon on satanut lunta on aina parempi!). Anna heidän laulaa yhdessä sydämensä kyllyydestä. Jos he haluavat leikkiä yhdessä esityksen jälkeen, siitä vaan.

OODI ISÄLLE (ja isänmielisille)

ISÄ!
Tai…
Isäpuoli, puoli-isä,
mami taikka vaari!

Osaat puhua järkeä!
Olet meille tärkeä!

ISÄ!
Tai…
Isäpuoli, puoli-isä,
mami taikka vaari!

Sinä saat juhlia,
tänä viikonloppuna,
mutta käytä järkeä,
olet meille tärkeä!

ISÄ!
Tai…
Isäpuoli, puoli-isä,
mami taikka vaari!

Olet meille rakas!

3) Give them some nicely packed muffing baking goods and instructions. Send them home to bake together. Enjoy!

3) Anna heille kätevästi pakatut leivontatarvikkeet ja ohjeet muffinssien tekoa varten. Lähetä heidät kotiin leipomaan yhdessä. Nauti!

screen-shot-2016-11-21-at-13-47-58

Purkissa: 1/2 dl kaakaojauhetta 2dl vehnäjauho / 1dl sokeri / 1dl faarini sokeri /1tl leivinjauhe /2tl vanilja sokeri /100 gm suköaanappit + 2 munaa 1 dl maitoa ja 1/2 dl öljyä. Sekoita tasaiseksi, paista 15 min 175 c.

Teksti kirjoitivat Andrea ja Kimmo. Muffinsit ohjeet Hanna. Video oti Darren. Kuvat Riikka ja Tuomas.