Huh, viimeinen työntekijä rekrytoitu, nyt voi taas hetken hengähtää! Ammattitaitoiset, innostuneet ja osaamisestaan huolehtivat työntekijät ovat tärkein resurssi ja asia, josta haluan huolehtia. Tänä vuonna Vironniemessä onkin perhevapailla harvinaisen monta työntekijää ja huolehdimme, että kaikki uudet tuntevat olonsa tervetulleiksi ja saavat tuoda tietonsa ja taitonsa lasten käyttöön.

Syksy on alkanut mukavissa merkeissä. Tärkeinä painotuksina toiminnassa ovat leikki, liikkuminen, hyveet ja sujuva yhteistyö kasvatuskumppanuuden hengessä. Uudet perheet ovat käyneet aloituskeskustelut, ja uusia lentäviä mattoja alkaa jo valmistua. ”Vanhat” perheet tarjoavat ompeluapua ja huolehtivat osaltaan tietotaidon siirtämisestä.

Tänä syksynä kehitämme ympäristöämme seuraamalla lasten leikkejä.

Leikkiympäristö elää ja muuntautuu lasten kiinnostusten myötä. Kun kaikki tietävät mistä kotileikki löytyy, tavarat löytävät myös takaisin, ja leikki voi alkaa taas. Lastenkokouksissa ja päivittäisissä kohtaamisissa pohditaan ihmiseksi kasvamiseen liittyviä näkökulmia: reiluutta, rohkeutta, ystävällisyyttä ja yhdessä nauramista. Se mistä puhutaan, se lisääntyy!

Tärkeimmät asiat tulevat ovesta sisään joka päivä, ja se motivoi myös Virtsun porukkaa eniten.

Tältä vuodelta odotan rohkeutta yhteiseen keskusteluun, ja myös uusiin näkökulmiin toimintaan liittyen. Avoimen dialogin avulla ymmärrämme näkökulmiamme paremmin, ja syntyy yhteinen päämäärä, yhteinen hyvä. Tähän sekä perheet että työntekijät voivat sitoutua hyvillä mielin. Lähtökohtana on oltava reilu vuorovaikutus, jossa tulkinnat eivät ohjaa mielipiteitä.

Virtsun työntekijät ovat innokkaita, aktiivisia ja valmiita laittamaan itsensä likoon. Yhteinen tekeminen lasten ja perheiden kanssa on kaikkien sydämen asia.

Mitäs sitten tehtäis?

Taitaa päiväkodin johtaja suunnata maalle perheen kanssa. Nautitaan ihanista syksyisistä päivistä, ja tämän syksyn sienisato riemastuttaa runsaudellaan. Kuivattua satoa voi sitten jaella kaikille halukkaille talven aikana.

Aurinkoista syksyä kaikille Virtsulaisille!

Tekstin kirjaili Kristiina