Tänä syksynä Virtsuun on tulossa 23 uutta Lentävää mattoa!

Lentävä matto on taikaesine, jonka avulla ja mielikuvituksen voimalla pääsee tutustumaan maailmoihin, joihin ei kenties muuten olisi mahdollista. Teemme vuoden aikana ainakin neljä mattomatkaa, joissa tutustumme uusiin paikkoihin, ratkaisemme ongelmia, tapaamme mielenkiintoisia henkilöitä tai mitä vaan! Lentävä matto on lapsen mukana päivittäin.

Lentävä matto on myös meidän yhteistyömme symboli: maton valmistukseen tarvitaan meitä kaikkia yhdessä. Lapsen kanssa Virtsussa valmistamme kolme omaa tilkkua: yhden, jossa on nimi, yhteen tulee tähtikuvio, jonka avulla voi suunnistaa matkoilla ja kolmannessa on sen eläimen kuva, jonka lapsi haluaa mukaan matkalle. Te vanhemmat tuotte kotoa mattoon 15x15cm tilkkuja. Niistä tilkuista ja Virtsussa olevista tilkuista lapsi valitsee tilkut omaan mattoonsa. Maton valmistuminen voi kestää muutaman päivän, sillä sitä tehdessä aikuinen keskustelee lapsen kanssa monista asioista. Matto kootaan  Vironniemessä lapsen valitsemaan järjestykseen ja se tulee teille kotiin ommeltavaksi.

Tuottehan siis pian tilkkuja meille tänne lapsenne Lentävää mattoa varten!

Tilkkuja voi pyytää  myös kummitädiltä, isovanhemmilta tai leikata jostain lapselle pieneksi jääneestä vaatteesta. Ensimmäinen mattomatka lähestyy… Tarkemmista ohjeista voitte aina kysyä lisätietoja.

screen-shot-2016-09-22-at-11-44-57
Ote Vironniemi sanakirja (http://vironniemi.fi/sanakirja)

Tekstin kirjailija Reeta